Jaarvergadering

Jaaroverzicht activiteiten buurtvereniging Hellebroek 2014

Laat ons gezamenlijk nog even terugblikken op de activiteiten van afgelopen jaar.

5 januari 2014: H. Mis en Nieuwjaarstreffen. 90 leden.
Traditiegetrouw starten we het nieuwe jaar met een H. Mis voor alle levenden en overleden leden van de buurtvereniging waarna we elkaar treffen in de Pingerhoeve. We genieten van elkaar, koffie en thee en een smakelijk hapje.

29 januari 2014. Algemene Ledenvergadering.
Deze vergadering wordt bijgewoond door 29 leden inclusief bestuur.
Tijdens deze vergadering is Maurice Pisters aftredend en niet herkiesbaar. Gerrit Ter Mul en Astrid van der Velden aftredend en herkiesbaar. Beiden worden na stemming met 29 stemmen herkozen. De nieuwe bestuursleden Karin Suers en Marc Meertens stellen zich voor. Karin wordt met 29 stemmen gekozen en Marc met 27 stemmen, 1 nee en 1 blanco.

10 februari 2013. Als BVH liep een groep mee in de Carnavalsoptocht. Hieraan namen 30 volwassenen en 16 kinderen deel. Met het thema “de naate Hermenie” behaalden zij de 2e prijs bij de grote groepen.
Arthur Rossen en Jan van der Velden zoeken naar een solide ophanging voor de Carnavalsvlaggen.

8 april 2014. Bezoek Kazematten te Maastricht. Met 12 leden een zeer interessant bezoek aan de vestingwerken te Maastricht. Door de gedreven gidsen Ger Hovens, Ton Willems en een gids van de VVV te Maastricht, heel wat informatie, vertellingen en een prachtige wandeling over en onderin de werken gehad.

21 april 2014 Paasactiviteit. Ingeschreven 46 volwassenen en 14 kinderen. De activiteit werd rondom de Pingerhoeve georganiseerd, waar na een foto- wandeling de eieren geraapt werden door de kinderen en op de binnenplaats chocomel gedronken ( gesponsord door de Pingerhoeve) eieren getietscht en koffie met Paasbrood gezamenlijk gegeten werd.

18 mei 2014. Dauwtrappen in Teuven. Met 33 leden en niet-leden vertrokken we vanaf de Pingerhoeve richting Teuven. Nadat het ene kruispunt verwisseld was met het andere startte de wandeling iets later wat de pret overigens niet drukte. Een heerlijke wandeling, voor sommigen, zwaar met als goedmakertje het ontbijt op een zonovergoten terras bij het Rode Bos, Varnstraat te Teuven

5 juli 2014. 60 jarig bestaansjubileum BVH. Ondanks dat het weer die dag veel te wensen over liet mogen we terug kijken op een mooie viering die ’s ochtends startte met een H.Mis gelezen door Deken Schreurs en de muzikale opluistering verzorgd werd door het Dameskoor en de NAK. De druk bezochte brunch, geopend door Burgervrouwe Desiree Schmalschläger, was het hoogtepunt van de dag. De spelen en hobbymarkt die ’s middags gehouden werden op de parkeerplaats van de Pingerhoeve werd matig bezocht, we wijten dit onder andere aan het weer, regen, regen en een beetje zon. De feestavond in de Pingerhoeve werd enigszins gehinderd door het voetbal wat uiteraard iedereen wilde zien, waardoor het optreden van het Duo “Proeme Paosje” en de tombola snel achter elkaar moesten worden afgewerkt. Desalniettemin mogen we terug kijken op een gezellig feest.

14 oktober 2014. Bezoek Maankwartier Heerlen.We hebben deze activiteit ivm te weinig inschrijvingen moet afblazen.

9 november 2014. Herfsttreffen. Er liepen 40 volwassenen en 2 kinderen mee. 3 leden kwamen alleen mee-eten. De tocht, het weer en de locatie Gasterie “Aan de Kirk” waren goed. Het eten, soep en broodjes, was smakelijk en goed verzorgd.

November 2014. De voorlopig geplande proeverij in de Pingerhoeve gaat dit jaar niet door en wordt verschoven naar januari 2015.

13 december 2014. Ophangen Kerstversieringen en uitdelen van een kleine attentie aan onze leden. Voorafgaand het versieren van de “arrenslee” en dan de leuke reacties van de leden, hier en daar gedrenkt in wat alcohol.